Menyer Mina sidor
Värva en vän
Här levererar vi
Familjekasse

En matkasse för små och stora smaklökar

Familjekassen är fylld med gott som gör gott. Den innehåller näringsrik och varierad husmanskost som görs på fräscha, färska råvaror. Och mycket kärlek, förstås. Med vår familjekasse får du en bra mix av gamla goda klassiker och mer moderna rätter. Perfekt för familjer med olika favoriter! Vid behov kan du få familjekassen fri från både laktos och gluten.

Bjud in barnen i köket

Familjekassen är vad den heter, en matkasse gjord för hela familjen. Den är också perfekt för att låta barnen vara med i köket och hjälpa till med matlagningen. Att få se, lära sig och kanske till och med få röra om i såsen alldeles själv gör matlagningen spännande. Och så smakar ju maten så mycket godare om man varit med och tillagat den själv!

Familjetips!

Var kreativ
Använd familjekassen som en inspirationskälla och ta till menyn om idéerna träter. Det finns många spännande rätter att tillaga. Lägg till lite här, dra ner på något annat, och vips så har ni gjort en ny rätt!

Servera snyggt
Mat som är fin att se på är roligare att äta. Använd grönsakerna i familjekassen till att skära upp färgglada och goda stavar och lägg upp dem på en färgglad tallrik. Ett bra sätt att få barnen att äta grönsaker!

Potatisutmaningen
Den kan vara kokt, stekt eller bakad. Tärnad, rostad eller skivad. Eller skuren i stavar och serverad som goda strips. Ja, potatisen ger oss oändliga möjligheter i köket. Utmana barnen – hur många varianter av potatisrätter kan de komma på? En kul lek som är både lärorik och inspirerande för de små!

familj_440x178

Exempel på matkasse

Måltid 1: Ugnsbakad lax med hoisinsås & nudelsallad

Måltid 2: Morotsfritters serveras med mangochutneysås

Måltid 3: Kryddiga järpar med tomat & persiljebulgur

Måltid 4: Falukorvsgryta med coleslaw

Måltid 5: Kycklingfilé med klyftpotatis & dragonsås

Kassens innehåll:
Basmatris, Bladspenat, Créme fraiche, Falukorv, Gul lök, Hoisinsås, Knippe salladslök, Krossade tomater, Kycklingfilé, Kålrot, Lax, Matgrädde, Morötter, Nötfärs, Palsternacka, Persilja, Potatis, Rödlök, Solovitlök, Tomat, Turkisk yoghurt, Vitkål, Zucchini, Ägg, Äggnudlar, Äpple.

Pris

2 personer, 5 middagar – 859 kr
4 personer, 3 middagar – 899 kr
4 personer, 5 middagar – 1179 kr
6 personer, 5 middagar – 1699 kr

Facebook
Senaste nytt från Mat & Ro