Menyer Mina sidor
Värva en vän
Här levererar vi
Flexitarian-kassen

Fågel, fisk och vegetariskt

Med Flexitarian-kassen från Mat och Ro njuter du av fräscha råvaror från naturen hela veckan, då och då med inslag av högkvalitativa köttprodukter.

Balanserad kosthållning

Flexitarian-kassen är för dig som gillar vegetariskt, men ibland även vill njuta av en kötträtt. Rätterna består främst av läckra recept med gröna ingredienser som är lika lätta att tillaga som att tycka om. En del dagar är kött som fågel och fisk en del av recepten. Med Flexitarian-kassen är det enkelt att hitta en balans i kosthållningen som är bra för både din kropp och miljön. En minskad köttkonsumtion sparar en stor del av jordens tillgångar.

Vem är flexitarian?

Den som en vanlig vecka äter mat gjord på vegetariska råvaror, men som kanske äter kött en eller ett par kvällar, kan kallas för flexitarian. Anledningarna till att man väljer att äta en flexitarian-kost kan variera. Någon som tidigare ätit kött varje dag vill kanske minska sitt intag av kött men ändå unna sig en biff då och då, eller den som tidigare avstått helt från kött men nu är nyfiken på testa det igen. Oavsett varför du äter mer vegetariskt och mindre kött, är det viktiga är att du och din kropp mår bra av maten du äter.

flexitarian

Exempel på matkasse

Måndag: Laxpytt med citronkräm

Tisdag: Krämig soppa med broccoli och ädelost

Onsdag: Kyckling med indisk grönsaksgryta

Torsdag: Rotfruktslasagne med hetta

Kassens innehåll:
Aubergine, Chili, Citron, Créme fraiche, Dill, Grädde, Gul lök, Jordärtskocka, Kikärtor, Koriander, Krossade tomater, Kålrot, Lasagneplattor, Lax, Majs, Morötter, Palsternacka, Potatis, Riven ost, Ruccola, Solovitlök, Strimlad kyckling, Sötpotatis, Tomater, Zucchini

Pris

4 middagar 2 personer, 739 kr
4 middagar 4 personer, 899 kr
4 middagar 6 personer, 1239 kr

Facebook
Senaste nytt från Mat & Ro