Familjekassen är anpassad för hela familjen - Låt barnen vara med
Mitt bästa tips är att låta barnen hjälpa till att steka och röra i såser, det tycker de ofta är både roligt och lärorikt. Det blir också godare att äta det man själv har lagat.
Använd vår matkasse som en råvarukorg
Vi använder endast naturliga råvaror av bästa kvalitet och våra tillagningsanvisningar på menyerna är ett av många sätt man kan tillaga rätterna på. Lägg till och dra ifrån utifrån vad du gillar och din fantasi.
Servera grönsakerna råa
Servera t ex paprika och morötter råa i stavar. Dessutom äter barnen gärna grönsaker direkt från skärbrädan, så låt dem vara med vid skivandet så får de både i sig grönsaker och du får lite hjälp i köket.
Potatis är en fantastisk råvara
Potatisen är en nyttig råvara som kan varieras i det oändliga så som potatismos, pressad potatis, ugnsbakade stavar (pommes), rostad eller stekt.
Spara råvaror
Om det exempelvis är pasta till en av veckans rätter och något gryn till en annan rätt så kan barnen äta pasta två dagar och de vuxna äta grynet i två dagar. Samma sak med grönsaker, välj de grönsaker ur kassen som dina barn gillar och låt dem äta mer av dem.
Lycka till med matlagningen tillsamman med barnen!
Ca 600 g lax
4 port äggnudlar
1 zucchini
2 palsternackor
1 knippe salladslök
1 flaska hoisinsås
2 dl vatten
¼ solovitlök
2 tsk sambal oelek
Rapsolja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva löken. Skala rotfrukterna och potatisen. Skiva dom tunt, gärna i en matberedare. Strimla skinkan grovt.
Skala och hacka vitlöken. Blanda rotfrukterna med grädde och mjölk, krydda med salt och peppar.
Lägg först hälften i en ugnssäker form med höga kanter, lägg därefter ut skinka och lägg resten av rotfrukterna och vätskan ovanpå.
Kör i ugnen ca 35-40 min.
Servera med veckans sallad.
Ca 800 g potatis
Ca 500 g morötter
½ solovitlök
4 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl créme fraiche
1 dl mangochutney
½ rödlök
½ påse bladspenat
2 msk rapsolja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 185 grader.
Skiva potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olja, salt och svartpeppar. Sätt in i
ugnen ca 20-25 minuter.
Skala och riv morötterna, rör ihop med pressad vitlök, ägg, vetemjöl, salt och
peppar.
Forma till tunna biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 3-4 minuter på
varje sida.
Blanda ihop créme fraiche med mangochutney, salt och svartpeppar.
Skala och skiva löken tunt. Blanda ner med bladspenaten i potatisen.
Servera biffarna med potatisen och såsen.
4 port bulgur
3 dl vatten
1 burk krossade tomater
½ gul lök
½ dl ströbröd
1 ägg
Ca 500 g nötfärs
½ msk spiskummin
¼ solovitlök
½ pkt persilja
1½ dl turkisk yoghurt
Salt & peppar
Koka bulgurn med 2/3 av vattnet och krossade tomater.
Skala och riv lök, rör ihop med resterande vatten, ströbröd och ägg, låt stå
någon minut. Blanda ner färs, spiskummin, pressad vitlök, salt och
svartpeppar. Forma till järpar och stek i olja ca 4-5 minuter.
Hacka persiljan och rör ner i bulgurn, smaka av med salt och peppar.
Servera järparna med tomatbulgurn, toppa med en klick turkisk yoghurt.
4 port basmatiris
Ca 600 g falukorv
½ kålrot
½ gul lök
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
Ca 250 g vitkål
1 äpple
1½ dl turkisk yoghurt
½ pkt persilja
Rapsolja
Salt & peppar
Koka riset efter paketets anvisning.
Skiva och strimla korven, tärna kålrot och lök. Fräs i olja och krydda med
tomatpuré, salt och peppar. Häll i vatten och fond. Låt puttra några minuter.
Strimla vitkålen tunt, gärna med en mandolin. Riv äpplet och rör ihop med
turkisk yoghurt, salt och peppar.
Hacka persilja. Red av korvgrytan med maizena. Rör ner persiljan och smaka
av med salt och peppar.
Servera korvgrytan med det kokta riset och coleslawen.
Ca 800 g potatis
Ca 650 g kycklingfilé
2 tomater
½ rödlök
½ påse bladspenat
2½ dl matgrädde
1½ dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk dragon
Maizena
Rapsolja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Gnid in i olja, salt och
svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter.
Bryn kycklingen runt om i smör, krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen
ca 20 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 72 grader.
Tärna tomat och skiva löken. Blanda ihop med spenaten.
Koka ihop grädde, vatten, fond, senap och dragon, ca 5 minuter. Red ev av
med maizena. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera kycklingen med potatis, sås och sallad.
Vad innehåller Barnens bästa kasse?
I Barnens bästa har vi recept med fokus på barnens favoriträtter och på föräldrar som vill att dessa ska vara lättlagade. Maträtterna lagas från grunden på rena råvaror och för att underlätta kan recepten innehålla färdiga såser. Alla middagar är sunda och näringsmässigt välbalanserade, planerade och provlagade av våra kockar.
Kan man kombinera era olika matkassar olika veckor?
Du bestämmer själv hur du vill kombinera våra matkassar. Du kan prenumerera på ”Familjekassen” ena veckan och ”Barnens bästa” den andra. Allt för att det ska passa just Er familj.
Hur mycket kostar Barnens bästa kasse?
Kassen kostar 759 kr/veckan och innehåller 5 olika middagar.
Innehåller Barnens bästa bara mat för barn eller även till vuxna?
Även om kassen har fokus på barnen, passar maten både stora och små. Den enda skillnaden är att vi inte tar ut smaksvängarna lika mycket som i våra andra kassar och att maträtterna förekommer lite oftare.
Innehåller Barnens bästa halvfabrikat?
Vi har valt att förenkla recepten med hjälp av t.ex. färdiga såser till förmån för hemmagjorda fiskpinnar eller köttbullar, allt för att rätterna ändå ska vara snabba att tillaga.
Passar inte Familjekassen till barn?
Jodå! Familjekassen är den kasse som varit succé och som primärt barnfamiljer haft under de 3 år vi funnits. Dock har vi fått önskemål om att ta fram ett alternativ som är ännu mer barnanpassat. Barn kan lära sig att tycka om mer än de typiska barnrätterna om man ger dem chansen att prova andra rätter. Det enda som behövs är upprepning och lite tålamod för att servera nya oprövade rätter. Med dessa önskemål har vi komponerat Barnens bästa kasse.
Är Barnens bästa lättlagat?
Maten är extra lättlagad och recepten innehåller små genvägar som gör matlagningen snabbare. Där är generellt mindre hackande, samt mycket som sköter sig självt.
Vad är det för skillnad på Familjekassen och Barnens bästa?
I båda kassarna är vår idé att laga maten från grunden, men vi har valt att förenkla i Barnens bästa och hitta smarta genvägar. I Barnens bästa hittar du dessutom maträtter med fokus på barnen. I Familjekassen hittar du däremot en balans mellan klassiska rätter och rätter som du kanske inte har testat tidigare.
Vad är det för typ av mat i Barnens bästa?
Vi har låtit barn tycka till om sina favoriter och utifrån dessa samt med vår ambition om sunda middagar skapar vi goda, varierade och näringsmässigt välbalanserade recept. Vi varierar middagarna med kött, fisk, fågel, färs och charkuterier, samt mycket grönsaker.
Vilken dag levererar ni Barnens bästa kasse?
Vi levererar alla våra kassar på måndagar.
Ca 800 g potatis
1 broccoli
Ca 600 g fisk
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
1 dl mjölk
Ca 40 g smör
Ca 400 g morötter
Salt & peppar
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Dela broccoli i mindre buketter.
Dela fisken i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Vispa upp ägg i en skål.
Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vänd fisken i ordningen mjöl, ägg och
ströbröd. Stek i rikligt med olja ca 3-5 minuter på varje sida.
När det är ca 5 min kvar på potatisen, lägg ner broccolin och låt den koka med så
den blir mjuk.
Häll av potatisen och broccolin. Mosa den lätt. Tillsätt mjölk, smör, salt och
vitpeppar. Vispa moset fluffigt med en elvisp.
Servera den panerade fisken med moset och rivna morötter.
1 dl ströbröd
2 ägg
1 dl vatten
1 burk majs
1 gul lök
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
Ca 500 g blandfärs
4 port tagliatelle
2 msk kokvatten
2 msk ajvar relish
Rapsolja
Salt & peppar
Blanda ströbröd, ägg och vatten, låt stå en stund. Häll av majsen.
Hacka lök och fräs i olja tillsammans med spiskummin och paprikapulver.
Blanda köttfärsen med löken, ströbrödsblandningen, majs, salt och peppar. Forma
smeten till en limpa och lägg i en form, sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
När pastan är färdig, spara 2 msk av kokvattnet och häll av resten. Blanda sedan
pastan med kokvatten och ajvar. Smaka av med salt och peppar och servera till
köttfärslimpan.
Tips! Vill man servera majsen vid sidan av så går det bra!
Ca 200 g morötter
½ purjolök
1 burk vita bönor
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
½ solovitlök
4 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 pkt lasagneplattor
1½ dl grädde
½ påse riven ost
1 gurka
Rapsolja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv morötter och hacka purjolöken. Mixa bönorna med en stavmixer.
Fräs allt med lite olja och tomatpuré. Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, vatten och grönsaksfond. Låt koka
ihop ca 5 minuter.
Varva lasagneplattor och sås, häll över grädden. Rucka lite på
lasagneplattorna så grädden rinner igenom.
Toppa med riven ost. Gratinera ca 30 min.
Dela gurkan i stavar och servera till lasagnen.
Ca 130 g smör
3 dl vetemjöl
1½ msk vatten
2 pkt basturökt sidfläsk
3 ägg
1½ dl mjölk
1½ dl grädde
½ påse riven ost
½ isbergssallad
1 ask cocktailtomater
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela smöret i tärningar och nyp ihop det med mjöl och 1 krm salt. Tillsätt
kallt vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga
den med en gaffel och förbaka i 10 minuter.
Strimla sidfläsket. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, krydda med salt och
peppar.
Fyll sedan pajskalet med sidfläsk, ost och äggstanningen. Sätt in i ugnen
igen ca 30 min, eller tills den har stelnat helt.
Hacka sallad och dela tomaterna på mitten. Blanda ihop till en sallad.
Servera pajen med salladen.
Ca 800 g potatis
Ca 650 g kycklingfilé
1 burk bearnaisesås
½ isbergssallad
Ca 400 g morötter
Olivolja
Smör
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen i klyftor och lägg dem på en plåt. Gnid in potatisen i olja,
salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen i ca 25-30 min.
Dela kycklingen så du får 2 lite tunnare skivor, banka lite lätt så dem blir
ännu tunnare. Krydda med salt och svartpeppar. Stek sedan kycklingen i
smör ca 5-6 min på varje sida.
Servera kycklingen med klyftpotatis, bea, sallad och morotsstavar.
Följ de enkla anvisningarna och få tid över för annat!
I Kockens förberedda låda får du mer än ingredienser och receptblad. Vi förbereder och levererar fyra goda och näringsriktiga middagar till din dörr. Innehållet i kassen är egna färdiggjorda såser, soppor, grytor, smaksättare, kolhydrater t.ex. ris, potatis, pasta och grönsaker.
När det är dags att äta, tillagar eller värmer du huvudråvaran genom att följa de enkla anvisningarna, kokar ris, potatis, pasta eller något annat tillbehör och skär lite grönsaker eller en sallad.
Våra menyer är varierade och innehåller både klassiker och moderna favoriter. Rätterna är välkomponerade, både ur smak- och näringsperspektiv. Middagarna vi levererar är lagade från grunden, utan halvfabrikat, tillsatser eller konserveringsmedel. En del smaksättare som t.ex. fisksås eller chilisås kan innehålla konserveringsmedel.
I kockens förberedda låda är huvudråvarorna, det vill säga kött, fisk och kyckling, alltid färska och närproducerade av bästa kvalitet.
Kassen finns för 2, 4 eller 6 personer.
Detta är kassen för dig som vill spara ännu mer tid i köket, men ändå inte tumma på smak och kvalité.
Ca 700 g potatis
Ca 250 g morötter
1 rotselleri
Ca 600 g lax
½ påse ruccola
4 port saffranskräm
4 port picklad blomkål
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela rotsakerna i tärningar (2×2) cm. Lägg på en plåt och gnid in i olja, salt och
peppar. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter.
Dela laxen i tärningar (3×3) cm. Stek i smör ca 5-7 minuter.
Lägg laxen ovanpå rotsakerna, toppa med ruccola och servera med
saffranskrämen och den picklade blomkålen.
Ca 800 g potatis
4 port köttgryta
Salt
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Värma grytan på medelvärme i en kastrull.
Servera grytan med potatisen och veckans sallad.
Ca 600 g kycklingkorv
4 port tomatsås
1 pkt tortelloni
4 port pesto
Smör
Salt
Stek korven försiktigt i smör.
Värm såsen på medelvärme i en kastrull.
Koka tortellonin efter paketets anvisningar.
Blanda pastan med tomatsåsen och servera till korven, peston och veckans
sallad.
4 port jasminris
4 port köttfärsragu
1 pkt böngroddar
Salt
Koka riset efter paketets anvisningar.
Värma ragun på medelvärme i en kastrull.
Skölj böngroddarna och vänd ner i ragun, servera med riset.
2 palsternackor
Ca 300 g morötter
1 zucchini
1 gul lök
Ca 600 g lax
1½ dl turkisk yoghurt
½ msk torkad timjan
½ msk torkad oregano
Rapsolja
Smör
Salt & peppar
Koka riset enligt anvisningar på paketet och sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ägg, ströbröd och vatten i en bunke. Blanda med färsen och krydda med salt och svartpeppar. Forma biffar och stek i smör ca 2-3 minuter på varje sida. Baka färdigt i ugnen ca 10 minuter.
Skala och riv morötter och blomkål. Halvera tomater, finhacka lök och vitlök. Blanda allt med olivolja, vinäger, limesaft, sambal oelek, salt och svartpeppar.
Servera burgarna med grönsakssalsan och riset.
½ purjolök
½ solovitlök
Ca 500 g nötfärs
1 msk curry
½ tsk kardemumma
1 burk kokosmjölk
1½ dl vatten
2 dl röda linser
1 rödlök
½ röd paprika
½ påse sallad
Rapsolja
Salt & peppar
Strimla och skölj purjolök. Hacka vitlök. Fräs i olja på medelhög värme i någon
minut. Tillsätt färsen, curry och kardemumma. Stek tills färsen är genomstekt.
Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och linser i grytan. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 10
minuter, eller tills linserna är mjuka. Smaka av igen med salt och peppar.
Strimla rödlök och tärna paprika. Blanda ihop grönsakerna med salladen och
servera med grytan.
2 rotselleri
Ca 200 g morötter
1 fänkål
½ gul lök
Ca 600 g kycklingfalu
2 msk smör
Rapsolja
Salt & peppar
Skala och dela rotsellerin i bitar, koka mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och slanta morötterna, skiva lök och fänkål. Fräs i olja och krydda med
salt och peppar.
Skiva korven och stek knaprig i olja.
Häll av vattnet från rotsellerin, tillsätt smör och mixa (stavmixer) till en slät
kräm. Smaka av med salt och peppar.
Servera korven med purén och grönsakerna.
½ purjolök
Ca 500 g rödkål
3 msk olivolja
1 citron
3 broccoli
5 ägg
1½ dl grovt vetemjöl
1 påse parmesan
¼ solovitlök
1½ dl turkisk yoghurt
2 msk rapsolja
Salt & peppar
Skala och finstrimla purjolöken. Skiva rödkålen tunt. Blanda ihop med olivolja,
citronsaft, salt och peppar. Låt stå till servering.
Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har
lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt svalna lite. Knäck ägg och vispa i en
bunke tillsammans med mjöl, parmesan, pressad vitlök, salt och peppar.
Hacka broccolin i små bitar och tillsätt i äggblandningen.
Rör ihop turkisk yoghurt med rivet citronskal. Smaka av med salt och
svartpeppar.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut broccolismeten när
oljan är varm. Stek inte för många broccoli i taget. Stek några minuter per
sida så att de får en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera broccolifritters med råkostsalladen och citrondipp.
½ gul lök
1½ röd paprika
Ca 600 g strimlad lårfile
¼ solovitlök
2 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
4 port fusilli
2 dl créme fraiche
½ påse sallad
Rapsolja
Salt & peppar
Skala och hacka lök, strimla paprika och fräs i olja tillsammans med
kycklingen, stek tills den är klar. Krydda med salt, svartpeppar, pressad
vitlök och sambal oelek.
Häll över krossade tomater och vatten. Låt koka ca 10 minuter.
Koka pastan eller paketets anvisning.
Vänd ner créme fraichen och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan med den nykokta pastan och salladen.
Hur vi tänker med LCHF:
Det finns många vägar att gå när det gäller LCHF, vi har valt att göra den så att så många som möjligt kan välja vår variant.
Om det är så att man vill ha färre kolhydrater än vad vi använder kan man välja att byta ut mot någon annan råvara med mindre kolhydrater. Eller om man efterlyser mer kolhydrater så kan man lätt lägga till t.ex. något gryn eller mer rotfrukter. Detta gör vi för att det lätt ska kunna passa en hel familj.
I våra recept så kommer det var ett medeltal på ca 5-10 g kolhydrater per 100 g. Detta gör vi också för att det ska bli en bra variation då vi kan använda fler råvaror.
1 ask cocktailtomater
¼ solovitlök
2 tsk torkad oregano
2 pkt fetaost
½ blomkål
½ purjolök
Ca 500 g rödkål
3 msk olivolja
1½ msk balsamicovinäger
2 dl créme fraiche
½ gul lök
1 msk dragon
½ dl pumpakärnor
Rapsolja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela tomater på mitten och blanda med riven vitlök, oregano, olivolja, salt
och peppar. Lägg i en ugnsform. Lägg fetsosten ovanpå tomatblandningen,
ringla över olivolja och sätt in i ugnen ca 8-12 minuter.
Riv blomkålen grovt. Skölj och strimla purjolök och rödkål. Blanda ihop alla
grönsaker i en skål tillsammans med olivolja, vinäger, salt och peppar. Ställ
åt sidan.
Rör ihop créme fraiche med finhackad lök, dragon och en skvätt vinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut blomkålsblandningen på ett fat. Klicka ut såsen och toppa med
pumpakärnor och flingsalt. Servera med den bakade fetaosten.
1 gul lök
Ca 200 g champinjoner
Ca 600 g blandfärs
½ solovitlök
1 msk paprikapulver
1 zucchini
2 ägg
2 dl grädde
½ påse riven prästost
Smör
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva löken och svampen. Fräs i smör några minuter. Tillsätt färsen och stek tills
den är genomstekt. Krydda med pressad vitlök, paprikapulver, salt och
svartpeppar.
Smöra en ugnssäker form. Lägg i köttärsen och lägg sedan skivad zucchini som
ett lock.
Vispa ihop ägg och grädde, krydda med salt och svartpeppar. Häll
äggstanningen över gratängen, toppa med ost och grädda mitt i ugnen ca
25-30 minuter.
Servera.
½ purjolök
2 röda paprikor
1½ msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 dl grädde
½ msk vitvinsvinäger
Ca 500 g vitkål
1 burk räkor
Smör
Salt & peppar
Skölj och strimla purjolöken. Tärna paprika.
Fräs grönsakerna i smör med röd currypasta någon minut. Tillsätt
kokosmjölk och grädde. Låt koka ihop ca 5-10 minuter. Smaka av med
vinäger, salt och peppar.
Riv vitkålen grovt på ett rivjärn eller i en matberedare. Koka i saltat vatten
ca 3-5 minuter.
Häll av räkorna.
Häll av kålen och blanda upp med lite smör och salt.
Vänd ner räkorna i grytan och servera med vitkålriset.
Ca 1200 g kycklingben
1 msk paprikapulver
1½ blomkål
½ gul lök
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl créme fraiche
½ påse riven prästost
Smör
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda kycklingen med paprikapulver,
salt och peppar. Ringla över lite olja. Sätt in i ugnen ca 30-35 minuter.
Kycklingen ska ha en innertemperatur på 72 grader när den är klar.
Dela blomkålen i mindre buketter. Koka i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av
och lägg i en smord ugnsform.
Hacka lök och fräs i smör. Häll över vatten, kycklingfond och crème fraiche.
Krydda med salt och peppar.
Vänd ner riven ost i såsen. Häll såsen över blomkålen. Sätt in i ugnen ca
10-12 minuter.
Servera kycklingen till blomkålsgratängen.
Ca 100 g smör
Ca 500 g vitkål
1 rödlök
1 morot
2 dl majonnäs
Ca 600 g kotlett
¼ solovitlök
Salt & peppar
Ta fram smöret.
Strimla kål och lök tunt. Skala och riv morot.
Blanda grönsakerna med majonnäs, salt och svartpeppar.
Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor. Banka skivorna lätt med handen och stek i
smör ca 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda smöret med pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera köttet med coleslawen och vitlökssmöret.
Boka din matkasse idag och du får 3 kg blandad frukt till de 3 första leveranserna till ett värde av 267 kr.
Så här kan veckomenyn och recepten se ut under en vecka.
Det enda du behöver hemma är: Bulgur, Dijonsenap, Dragon, Kalvfond, Kycklingfond, Maizena, Mangochutney, Rapsolja, Salt & peppar, Sambal oelek, Spiskummin, Ströbröd, Tomatpuré, Vetemjöl.
Basmatris, Bladspenat, Créme fraiche, Falukorv, Gul lök, Hoisinsås, Knippe salladslök, Krossade tomater, Kycklingfilé, Kålrot, Lax, Matgrädde, Morötter, Nötfärs, Palsternacka, Persilja, Potatis, Rödlök, Solovitlök, Tomat, Turkisk yoghurt, Vitkål, Zucchini, Ägg, Äggnudlar, Äpple.
Måltid 1: Ugnsbakad lax med hoisinsås & nudelsallad
Måltid 2: Morotsfritters serveras med mangochutneysås
Måltid 3: Kryddiga järpar med tomat & persiljebulgur
Måltid 4: Falukorvsgryta med coleslaw
Måltid 5: Kycklingfilé med klyftpotatis & dragonsås
Så här kan veckomenyn och recepten se ut under en vecka.
Det enda du behöver hemma är: Ajvar relish, Grönsaksfond, Mjölk, Olivolja, Pankoströbröd, Paprikapulver, Rapsolja, Salt & peppar, Smör, Spiskummin, Ströbröd, Tomatpuré, Vetemjöl.
Basturökt sidfläsk, Bearnaisesås, Blandfärs, Broccoli, Cocktailtomater, Fisk, Grädde, Gul lök, Gurka, Isbergssallad, Krossade tomater, Kycklingfilé, Lasagneplattor, Majs, Morötter, Potatis, Purjolök, Riven ost, Solovitlök, Tagliatelle, Vita bönor, Ägg.
Måltid 1: Pankopanerad fisk med grönt mos
Måltid 2: Mexikansk köttfärslimpa
Måltid 3: Vegetarisk lasagne
Måltid 4: Paj serverad med grönsallad
Måltid 5: Kycklingfilé med bea och klyftpotatis
Så här kan veckomenyn och recepten se ut under en vecka.
Det enda du behöver hemma är: Olivolja, Salt & peppar, Smör, Vitvinsvinäger.
Böngroddar, Gul paprika, Gurka, Jasminris, Kycklingkorv, Köttfärsragu, Köttgryta, Lax, Morötter, Pesto, Picklad blomkål, Potatis, Romansallad, Rotselleri, Ruccola, Saffranskräm, Tomat, Tomatsås, Tortelloni.
Måltid 1: Laxpytt med saffranskräm & picklad blomkål
Måltid 2: Mustig köttgryta med kokt potatis
Måltid 3: Kycklingkorv med krämig tortellini & pesto
Måltid 4: Färs och grönsaksragu serverat med ris
Så här kan veckomenyn och recepten se ut under en vecka.
Det enda du behöver hemma är: Curry, Grovt vetemjöl, Kardemumma, Olivolja, Rapsolja, Röda linser, Salt & peppar, Sambal oelek, Smör, Torkad oregano, Torkad timjan.
Broccoli, Citron, Créme fraiche, Fusilli, Fänkål, Gul lök, Kokosmjölk, Krossade tomater, Kycklingfalu, Lax, Morötter, Nötfärs, Palsternacka, Parmesan, Purjolök, Rotselleri, Röd paprika, Rödkål, Rödlök, Sallad, Solovitlök, Strimlad lårfilé, Turkisk yoghurt, Zucchini, Ägg.
Måltid 1: Laxpytt med örtkräm
Måltid 2: Indisk nötfärsragu serveras med sallad
Måltid 3: Stekt kycklingfalu serverad med rotselleripuré
Måltid 4: Broccolifritters med citrondipp & rödkålsallad
Måltid 5: Kycklinggryta med paprika & tomatsås
Så här kan veckomenyn och recepten se ut under en vecka.
Det enda du behöver hemma är: Balsamicovinäger, Dragon, Kycklingfond, Olivolja, Paprikapulver, Pumpakärnor, Rapsolja, Röd currypasta, Salt & peppar, Smör, Torkad oregano, Vitvinsvinäger, Ägg.
Blandfärs, Blomkål, Champinjoner, Cocktailtomater, Créme fraiche, Fetaost, Grädde, Gul lök, Kokosmjölk, Kotlett, Kycklingben, Majonnäs, Morot, Purjolök, Riven prästost, Räkor, Röd paprika, Rödkål, Rödlök, Solovitlök, Vitkål, Zucchini.
Måltid 1: Blomkålssallad med ugnsbakad fetaost
Måltid 2: Köttfärslåda med zucchini & champinjoner
Måltid 3: Räkgryta serveras med vitkålsris
Måltid 4: Blomkålsgratäng med kryddiga kycklingben
Måltid 5: Stekt kotlett serverad med coleslaw & vitlökssmör
Ofta är det lätt att fastna i gamla rätter om man lagar själv. Våra matkassar vidgar dina vyer med nya spännande recept som är enkla att laga. Du får vällagade och varierade middagar med lyckligt kött, färsk fisk och fräscha grönsaker.
Vi väljer de finaste råvarorna från lokala odlare och producenter – gärna ekologiskt. Vår filosofi är att det ska vara enkelt och gott. Och så naturligt som möjligt. Vi använder helst inga halvfabrikat eller light-produkter eller onödiga tillsatser.
Vi använder naturliga produkter som smör och grädde i alla recept. Fett är inte bara en fantastisk smakförhöjare, utan har flera viktiga funktioner, bl.a. som en vitaminbärare. De fettlösliga vitaminerna A, D, E och K kan enbart transporteras med hjälp av fett. Fetthalten på mejeriprodukterna varierar efter övriga kassens innehåll. Allt för att få en bra balans i ditt fettintag.
Se länken: Veckomenyer
Visst, ibland får vi köpa importerade grönsaker för att skapa en varierad meny i matkassen. Men vi tänker svenskt, vi hyllar de skånska bönderna. Menyn skriver vi två veckor i förväg.
Först då vet vi vilka råvaror bygdens producenter har för tillfället. Huvudråvarorna, det vill säga kött, fisk och kyckling, i våra matkassar är alltid färska och närproducerade av bästa kvalitet.
"Senapssåsen som var till rotmosen och kotletterna är nya favoriten här hemma nu, både bland vuxna och barn! Tack för goda recept och fin mat!"
"Var ganska skeptisk till receptet från början. Var tveksam till innehållet av apelsin men det var fantastiskt gott!!"
"Är glad o lycklig över att denna tjänsten finns och att jag slipper snurra runt min egen fot på ICA utan att komma på något annat än grillad kyckling till middag."
"Ugnsbakad sej blev en riktig höjdare hemma hos oss oxå!!! Kul att få lära sig att laga fisk och som dessutom då smakar gott!!!"