Menyer Mina sidor
Värva en vän
Här levererar vi
Helt enkelt!

En matkasse till din dörr...

Barn ska hämtas och barn ska lämnas. Gräsmattan ska klippas och huset ska städas. Och mitt i allt detta ska man tänka på maten. Ibland önskar man att det stod en matkasse vid dörren när man kommer hem.

Vår affärsidé – mer hållbar matkärlek åt folket

Det var så idén om Mat & Ro föddes. Vi ville göra vardagen lite enklare och roligare. Många människor vill laga god mat från grunden men har inte tid eller lust att handla. Vårt koncept bygger på att planera, handla och köra hem maten till våra kunder.

Råvarorna kommer i huvudsak från lokala odlare, grossister och producenter – du får färsk fisk, färskt kött, färsk kyckling och massor av nyttiga grönsaker och rotfrukter. Vi varierar måltiderna i våra matkassar så att även vardagsmaten blir lustfylld och spännande. Recepten är lätta att följa och tar ungefär en halvtimme att laga.

Enkel god husmanskost

Alla recept i matkassarna skapas och provlagas av våra egna kockar. Vi har alla lång erfarenhet inom restaurangbranschen. Vi värnar om den enkla goda husmanskosten, som får magen att le och hjärtat att slå ett extra slag.

I våra kassar hittar ni t ex inga burägg, då vi har tagit ställning för hönornas välmående samt köper vi nu även in klimatcertifierad kyckling från Bjärefågel . Vi lyssnar på det som våra konsumenter efterfrågar!

 Vi – lokala samarbeten

Mat & Ro är det lilla företaget med 7 st anställa & med det stora engagemanget för att alltid leverera ett GOTT slutresultat! Allt sker inkl med så många lokala producenter och grossister som möjligt till vår hjälp.

Vi äger/samarbetar även med:

https://www.naturligtkott.se/  

https://www.familyfood.se/

 

Vårt mål – kvalitét och svensk närproduktion i fokus

Vi vill i största möjliga mån, köpa in kvalitativa råvaror utan onödiga tillsatser och från svenska, lokala aktörer. Allt varierar dock beroende på volymer, tillgång i säsong och på prissättning.

 

Vår vision – ökad svensk självförsörjningsgrad till en låg nettoeffekt

En produkt är inte bara någonting i en förpackning, vi som konsumenter köper hela produktkedjan. Vi kommer kontinuerligt att förbättra våra inköpsval, för att vår verksamhet ska ge så låga miljöavtryck som möjligt. Vi samarbetar bl a med Ekoslakteriet Skånska Kött & Vilt, klimatcertifierade Bjärefågel, Bondens Skafferi samt med vårt eget varumärke Naturligt Kött – närproducerat på ett schysst sätt!

 

NYHETER

Mer hållbar utveckling:

Klimatcertifierad kyckling från Bjärefågel i Mat & Ro:s matkassar!

Djurvälfärd är en viktig fråga för oss och därför har vi valt att jobba med välfärdskriterierna i European Chicken Commitment(ECC). Beslutet inkluderar all kyckling i matkassarna från Mat & Ro och Familyfood. Dessutom kommer minst 20 % av kycklingen leva upp till ECCs kriterier samt ha tillgång till utevistelse.

Vi är stolta över att arbeta med European Chicken Commitment, vilket vi gör för att säkerställa att säkerställa bättre djurvälfärd för kycklingen vi köper in. Dessutom kommer vi se till att minst 20 % av kycklingarna har tillgång till utevistelse senast år 2026. Beslutet inkluderar all kyckling vi säljer i matkassarna från Mat & Ro och Familyfood.

Naturligt Kött

Önskar du beställa enstaka detaljer av hållbart närproducerat kött och delikatesser av hög kvalitét? Det kan du  göra nu via vårt nya varumärke Naturligt Kött, https://www.naturligtkott.se/.

Naturligt Kötts hållbarhetstänk omfamnar djurhantering, marker, ytor, foder, antibiotika, slakterier, miljö. EKO-, KRAV- och närproducerat i lågvolym- på ett schysst sätt!

Vi erbjuder nu via Mat & Ro en hållbar och frekvent kyllogistik till de flesta adresser i södra Sverige (i området: fr o m Uppsala och söderut).

Välkomna att beställa från vårt breda utbud av hållbart närproducerat kött och delikatesser utan onödiga tillsatser!

Ps, följ oss gärna även via:

https://www.facebook.com/naturligtkott/

https://www.instagram.com/naturligtkott/

Kundomdömen!

God mat ger nöjda kunder

"Till vår förvåning visade sig maten i detta alternativ vara godare. Och inte bara lite godare, mycket godare! /Sagt om Kockens förberedda kasse"

"Är glad o lycklig över att denna tjänsten finns och att jag slipper snurra runt min egen fot på ICA utan att komma på något annat än grillad kyckling till middag."

"Länge sedan vi har ätit så mycket god och varierad mat som vi gjorde förra veckan. Det har verkligen varit ett lyckokast att få en matkasse från er."

"Senapssåsen som var till rotmosen och kotletterna är nya favoriten här hemma nu, både bland vuxna och barn! Tack för goda recept och fin mat!"

Facebook
Senaste nytt från Mat & Ro